FILMKURS HELGEN 14-15 MAJ


Vill du regissera film? Skriver du manus? Är du en skådespelare som behöver bygga upp din showreel? Vill du jobba med ljus, foto, ljud, redigering? Vill du göra videos för sociala medier? Längtar du efter en chans att marknadsföra dig själv? Då är den här kursen perfekt för dig! Vi lär dig grunderna du behöver för att skapa film helt själv från ax till limpa utan att det kostar skjortan. Från förproduktion till produktion, efterbearbetning och marknadsföring. Du lär dig hur du gör film med allt från minimal till mellanstor budget och hur du ökar production value. Efter den här helgen garanterar vi att du är redo för ditt nästa filmprojekt. 

I en bransch där det är lätt att känna sig maktlös, får du här verktygen att påverka din situation.KURSMOMENT

Vi kommer bla gå igenom manusmoment, hur du bygger en scen; komposition, utsnitt, kamerarörelser. Att förbereda en inspelning; projektledning, casting, scenografi, rekvisita, kostym, utrustning, locations, inspelningsschema, mm. Hur du gör film med allt från minimal till mellanstor budget. Hur du ökar production value. Att hitta och bygga team och arbetsfördelning. Att tänka på vid inomhus/utomhusinspelning. Att mörklägga location och förbättra ljudmiljö.  Tillstånd och kontrakt. Grunderna i att ta ljud, sätta ljus och filma. Att regissera skådespelare. Grunder i redigering och att exportera din film till olika format. Att klippa showreel och trailers. Samt att marknadsföra och få ut din film. 

Från förproduktion till produktion, efterbearbetning och marknadsföring. Du lär dig hur du gör film med allt från minimal till mellanstor budget och hur du ökar production value.


KURSLEDARE

Kursledare är Andreas Grant med lång erfarenhet inom TV; underhållning och dokumentärer, som bla inslagsproducent och programutvecklare; medskapare av flera framgångsrika TV format och inom filmproduktion som manusförfattare, regissör och producent. Han har stor erfarenhet av independentfilm, bla en rad prisbelönta kortfilmer och har också gjort musikvideos, företagsfilm, boktrailers. Andreas är utbildad i scriptwriting på Berghs, Biskops Arnö och Story Academy. Han har även skådespelat i 60 reklamfilmer och en rad tv serier och långfilmer både i Sverige och utomlands i bla Locked Down (HBO), Gåsmamman, Maria Wern och Heartbreak Hotel, jobbat med regissörer som Doug Liman och Colin Nutley och med väletablerade motspelare från Ben Stiller till Allan Svensson!

BIOGRAPHY


ANMÄLAN

Kursen hålls i Stockholm 14/5 - 15/5, kl 10.00-18.00 Kostnad för hela helgen: 2450 SEK Studerande/arbetssökande: 2150 SEK. 

Anmäl dig nu och få EARLY BIRD rabatt - spara 175 SEK om du anmäler dig innan 7/4. 

Begränsat antal platser så boka nu! Anmälan: info@alexanderlittleproductions.com. Skriv: 'Filmkurs' i ämnesraden.  Är du student/arbetssökande bifoga intyg.


OMDÖMEN

'Andreas verkar vara en sådan raritet som ger allt i ett projekt som för in alla delar av sig själv i arbetet - utom sitt eget ego. Snarare en murare som inte kan låta bli att bli kär i varje sten han lägger på nästa' /Bob Hansson, poet och författare 

'Kort sagt, en mycket bra regissör'/Staffan Kihlbom-Thor, regissör och skådespelare